SASI VODA ZA MRŠAVLJENJE: Kako i zašto napraviti ovaj napitak?

Sasi voda za mršavljenje postala je apsolutni hit u svetu nakon što je Sintija Sas objavila knjigu Dijeta za ravan stomak. Ono što je privuklo pažnju javnosti i učinilo Sasi vodu popularnom jeste njena čudotvornost i lakoća pravljenja. Za ovaj napitak potrebno je svega par namirnica koje svi imamo, a rezultati su neverovatni.


Sasi voda za mršavljenje, kako samo ime kaže jeste voda, ali ne obična. U njoj se nalaze sastojci koji, otpuštajući svoje vitamine i minerale, tope masne naslage iz tela i izbacuju neželjeni višak iz organizma. S obzirom da se naše telo sastoji otprilike od 60% vode, često problem nadutosti i viška kilograma leži u višku vode u organizmu. Zbog toga, nakon 4 dana konzumacije ove vode, naše telo je lakše za čak 3 kilograma!

Njena priprema je jednostavna. Ono što je važno jeste da sastojci za Sasi vodu budu sveži, odnosno da se nakon popijenog napitka, ostaci bacaju, a za novu Sasi vodu da se pripreme novi, sveži sastojci. Razlog tome jeste što su iz plodova već izašle hranljive materije, te stoga ni Sasi voda neće imati efekta.

Kako napraviti Sasi vodu?

Potrebni sastojci za Sasi vodu su:

Foto: Unsplash

Način pripreme:

  • Sipati 2 l vode u stakleni bokal ili teglu (flaša je napraktična jer ima usko grlo).
  • Svež krastavac oprati, oljuštiti i naseckati na tanke kolutove.
  • Limun dobro operati i iseckati na kolutove, ali bez ljuštenja.
  • Očistiti koren đumbira i narendati ga. Ukoliko nemate svež đumbir, možete ubaciti jednu kašiku đumbira u prahu.
  • Ubrati i isprati 12 listova sveže mente ili dodati kašiku suve mente.

Preporučuje se da se Sasi voda pije ujutru pre doručka i ravnomerno rasporediti ostatak na ceo dan (potrebno je popiti 2l Sasi vode tokom 24h).

Zašto treba piti Sasi vodu?

Sasi voda izbacuje višak iz organizma. Krastavac u sebi ima samo 16 kl zbog čega na organizam deluje kao diuretik i izbacuje vodu iz organizma i sprečava nadutost. Osim toga, on u sebi sadrži i magnezijum, bakar i kalijum. Đumbir smanjuje obim stomaka, a limun sprečava oticanje stomaka. On u sebi sadrži vitamin C, te podstiče izbacivanje toksina iz tela. Konačno, nana specifično deluje na čulo mirisa i smanjuje apetit. A i, zašto da ne, daje lep ukus napitku. 🙂

Kakve rezultate mogu da očekujem?

Važno je razumeti da Sasi voda nije čarobni štapić i da ona deluje samo ako se i mi potrudimo da dođemo do rezultata. Drugim rečima, ona zahteva redukovanu ishranu. Ukoliko se “salo” pojavilo kao posledica dugogodišnjeg unošenja nezdrave hrane, Sasi voda neće naglo izbaciti salo iz organizma. Ipak, pomoći će vam na putu da se rešite ovog problema. Ukoliko je stomak posledica nadutosti, ravan stomak će doći brzo.

Da li ste već probali Sasi vodu? Kakvi su vaši utisci?


Poruči sastojke za Sasi vodu OVDE.


 

Ostavite odgovor