TRIKOVI koje niste znali, a pomoću kojih ćete DOMINIRATI u kuhinji

Trikovi su ono što razlikuje dobre od loših kuvara. Neko bi rekao da je to talenat, neko ljubav prema kulinarstvu, a neko poznavanje malih trikova koji prave razliku. Bilo kako bilo, hrana je neizostavan deo naše svakodnevice i ne možemo ignorisati činjenicu da se moramo hraniti. Ono što možemo da biramo jeste kako ćemo se hraniti i kako ćemo tu hranu pripremiti.


Trikovi koje su razni profesionalni kuvari delili sa nama, “amaterskim” ljubiteljima kulinarstva i večitim gurmanima su brojni. Neki se potpuno banalni, da se pitamo kako ih se mi nismo dosetili ranije, a neki su toliko čudni da nam se čini da je neverovatno da oni uopšte rade išta.

Iako nismo svi vešti u kuhinji, teško da možemo reći da nismo gurmani. Svako od nas voli da uživa u lepoj hrani i piću. Ipak, čak i oni koji se ne snalaze u kuhinji, ponekad dođu u situaciju da moraju nešto da pripreme, za goste, za sebe ili možda kako bi šarmirali neku sebi dragu osobu.

Šta ako se desi da je hrana bljutava? Ili je možda presoljena? Supa je toliko gusta da više liči na paprikaš nego na supu? Odlučili ste da lepo dekorišete jelo, ali se dekoracija potpuno raspala? Treba vam sto godina da se nešto skuva? Stižu vam gosti, a cela kuća se oseti na beli luk?

Bez sekiracije. Imamo rešenje!

Foto: Unsplash

Koji su to mali trikovi velikih majstora?

  • U malim stanovima ili kuhinjama koje nemaju aspirator, miris hrane može da se zadrži i po nekoliko sati. To predstavlja veliki problem kada pozivamo neku dragu osobu na večeru i kada nam je važno da sve bude savršeno. Najveći krivac za taj miris jeste niko drugi do beli luk. Nažalost, složićemo se da beli luk igra važnu ulogu u pripremanju hrane i da daje nezamenljiv ukus sjajnom jelu. Ako ne možemo da ga izbacimo, zašto ne bismo probali trik jednog kuvara koji kaže – natrljaj dobro tiganj jednim čenom belog luka, umesto da ga isečeš i pripremaš zajedno sa hranom!
  • Kako je meso u restoranima toliko sočno, a naše baš i nije tako? Šta to, dođavola, oni stave pa se meso gotovo topi u ustima? Gde grešimo? Brojni kuvari u pripremi marinade stavljaju pivo u kombinaciji sa soja sosom! Takođe, dodajte malo tamnog piva prilikom grilovanja povrća i gledajte reakcije svojih gostiju. Ukus je neverovatan!
Foto: Unsplash

  • Šta raditi kada nam se ruka opusti i upadne nam više soli u supu nego što smo planirali? Paničiti! Ili ne… Kuvari savetuju da uzmemo malo neke žitarice (npr. ovas, lan, heljdu…), zamotamo je u gazu i ubacimo u supu. Žitarice će apsorbovati so, a mi ćemo ponovo biti na sigurnom terenu.
  • A šta ako supa uprkos tome ne liči na bistru supu iz restorana? Da li ima previše rezanaca ili je naprosto mutna? Pokušajte da ubacite jednu do dve kocke leda u supu i videćete kako će led u kombinaciji sa ključalom vodom razbistriti supu.
Foto: Unsplash
  • Da, jaja su super, ali zašto ona imaju potrebu da se raspadnu svaki put kada pokušamo lepo da ih isečemo za dekoraciju? Možda nije problem u njima, već u nožu. Pre nego što isečete jaja, ohladite nož u frižideru i zamrzivaču.
  • Sat otkucava, gosti stižu, a ručak nije ni na pola puta? Ukoliko pripremate pirinač, dodajte nekoliko kapi sirćeta u vodu i skuvaće se mnogo brže.

Koji vama trikovi pomažu da dominirate u kunjihi? Da li ste znali za ove? Glavni trik za pripremu svih jela je kvalitetan izbor namirnica za jelo. Zato su naši proizvodi provereni, sveži i jedinstveni. Pogledajte našu celokupnu ponudu OVDE.


Pogledaj: Koji su benefiti online poručivanja?


 

Ostavite odgovor