PREJEDANJE TOKOM PRAZNIKA: Kakav nam je detoks potreban?

Prejedanje tokom praznika je de facto stvarnost svih nas. Bogata trpeza, okruženje koje nas mami, odsustvo griže savesti “zato što su praznici” su samo neki od faktora koji utiču na to da unesemo u svoj organizam više hrane nego što nam je potrebno. I po pravilu, u pitanju je jaka, začinjena i kalorična hrana, čijih posledica bivamo svesni tek kada prođu praznici. Postavlja se pitanje – kako se izboriti sa posledicama prazničnog prejedanja?


Prejedanje kod mnogo ljudi budi osećaj griže savesti. Ipak, tokom praznika nije tako. Praznična euforija daje nam osećaj slobode da učinimo nešto za sebe, na primer – da nemamo limite prilikom izbora hrane. Što bi se reklo – Nek ide život!

Međutim, kada praznici prođu, stvarnost nas budi iz praznične euforije i shvatamo da smo možda malo preterali i da naš organizam traži pomoć. Jaka i kalorična hrana jeste primamljiva, ali je teška za naš organizam i nakon velike količine hrane tog tipa, on se suočava sa nadutošću i teškim osećajem u stomaku. Shvatamo ubrzo da prejedanje, koliko god bilo neizbežno, nije bila najpametnija odluka.

Kako bismo matirali posledice prejedanja, našem telu je potreban detoks kojim ćemo iz organizma izbaciti sve štetne toksine.

Foto: Pixabay

Kako detoks može da neutrališe prejedanje?

Nutricionistkinja Sandra Matić Bulat kaže da je detoksikacija normalan telesni proces uklanjanja ili neutralizacije toksina kroz debelo crevo, jetru, bubrege, pluća, limfne žlezde i kožu. Cilj detoksikacije je da se ukloni višak masnoće iz jetre, osloboditi žuč da ponovno pravilno radi – eliminisati otrovni otpad, otopiti nagomilan kamenac u žuči i jetri i regenerisati oštećene i uništene ćelije.

Detoks nije izgladnjavanje, nije odricanje, nije mučenje, već doslovno restartovanje organizma i vraćanje svojih ćelija u normalno stanje.

Kako Verde Mercato može da mi pomogne da neutrališem prejedanje?

VERDE MERCATO DETOX PROGRAM napravljen je od strane stručnjaka za izbacivanje štetnih toksina iz organizma, kojim se izbacuje sve ono loše što smo u toku prejedanja uneli u svoj organizam.

U pitanju je 5 čarobnih napitaka različitog sastava koji na prirodan način rešavaju gorenavedene probleme.

Sastav sokova:

  • Krastavac, jabuka, spanać, celer, limun, peršun
  • Pomorandža, ananas, šargarepa, jabuka, limun, kurkuma
  • Akrivni ugalj, limun, ananas, nana
  • Cvekla, šargarepa, jabuka, limun, đumbir
  • Indijski orah, badem, lešnik, agava, cimet

Jedan dan detoksa obuhvata 5 sokova koji se piju tokom čitavog dana, a celokupan detoks program podrazumeva 15 detoks sokova koji se piju tri dana za redom, nakon čega organizam biva “vraćen na fabrička podešavanja” i spreman da krene iz početka.


PORUČI ONLINE CEO PAKET DETOX PROGRAMA OD 15 SOKOVA PO SNIŽENOJ CENI

5 DETOX SOKOVA – 2.000 RSD

15 DETOX SOKOVA – 5.800 RSD


 

Ostavite odgovor