Evo zašto su hladno ceđeni sokovi toliko važni

Činjenica je da smo svakodnevno izloženi stresu, nemamo vremena za zdrave obroke, pa čak ni da spremimo sebi lagan obrok u tegli ili bar zdraviji doručak koji možemo poneti. Najčešći izbor su pekarski proizvodi od kojih se sve više gojimo i koji su pritom, puni aditiva, industrijskog šećera i aroma.

A naš organizam čezne za nečim laganim i jednostavnim, na šta neće trošiti mnogo energije za varanje i razlaganje!

Hladno ceđeni sokovi su najbolji, prirodan način da se vratimo sebi, podignemo energiju i detoksikujemo organizam. Oni se odmah apsorbuju, ne opterećuju nas, niti naš sistem za varenje, naprotiv!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verde Mercato (@verdemercato) on

Šta sadrže hladno ceđeni sokovi, ne sadrže industrijski sokovi?

Samo čisto voće i povrće ima sve što nam je potrebno i u pravom, izvornom obliku. Za razliku od hladno ceđenog soka, industrijski sok sadrži velike količine vode i šećera koji je veoma nezdrav jer nam uništava imuni sistem, zube i kosti. Industrijski sokovi se prave od jeftinih sastojaka koji skoro da ne sadrže ni jedan prirodan sastojak.

U suštini, svi sadrže mnogo veštačkih boja, aroma i konzervanasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verde Mercato (@verdemercato) on

Hladno ceđeni sokovi su prirodni dizači energije jer se cede sporo, pri čemu ne dolazi do zagrevanja, niti gubitka hranljivih materija. Hladnim ceđenjem dobija se sok koji se, po svom sastavu razlikuje od svežeg voća i povrća samo po tome što ne sadrži vlakna (ostaju u pulpi koja se odvaja). Zbog toga, hladno ceđeni sok, u roku od nekoliko minuta dolazi direktno u krvotok.

Ne vari se ništa u želudcu i organizam ne troši energiju za varenje, već je samo dobija.

Izvor: http://www.evaija.com

Оставите одговор