15 razloga da počnete da jedete nar

Osim što je ukusan, nar je antioksidant. Njegov sok je dobar za apsorpciju slobodnih radikala koji se nalaze u organizmu.
Pored izvrsnog ukusa, ovo “rajsko voće” može da ponudi još dosta toga.
 
Sprečava starenje: Nar je antioksidant. Njegov sok je dobar za apsorpciju slobodnih radikala koji se nalaze u organizmu.
 
Štiti bubrege: Najnovija istraživanja objavljena u medijima pre nekoliko dana, pokazuju da nar sprečava oštećenje bubrega. Pre svega štiti bubrege od toksina.

Štiti i regeneriše jetru: Ne samo da njegov sok štiti jetru, već pomaže i u njenoj regeneraciji, ako je do oštećenja već došlo.
 
Jača imuni sistrem: Nar i sok od nara sadrže dosta vitamina C, koji nam je svima preko potreban, naročito tokom zime.
 
Suzbija alergije: Nar sadrži supstance, koje suzbijaju biohemijske procese povezane sa alergisjkim reakcijama.
 
Štiti od srčanih obolenja: Nova istraživanja su pokazala da nar pospešuje sposobnost organizma da sintetiše holesterol i uništava slobodne radikale u vaskularnom sistemu.
 
Štiti od raka prostate: Istraživači sa jednog Univerziteta pokazali su da sok od nara može da uzrokuje smrt kancerogenih ćelija.
 
Štiti od raka dojke: Naučnici sa jednog Univerziteta posmatrali su efekte soka od nara, kao nutritivne komponente, na rak dojke. Rezultate su objavili u jednim novinama uz zaključak da je sok od nara veoma efektan u sprečavanju proširenja ćelija raka.
 
Štiti od raka kože: Ako jedete nar, umanjićete rizik da dobijete neke od glavnih tipova raka kože. Ovu studiju objavili su dermatolozi.
 
Štiti DNK: Fitonutrienti i antioksidanti štite genetski materijal u organizmu.
 
Normalizuje krvni pritisak: Ranija istraživanja objavljena u medijima pokazala su da nar može da pomogne u suzbijanju krvnog protoska, prouzrukovanog masnom hranom.
 
Reguliše metabolizam: Nar pomaže u regulisanju šećera u krvi, poboljšava osetljivost na insulin, i bori se protiv upala i drugih faktora koji mogu da utiču na metabolizam. Mnogi od ovih poremećaja mogu da impliciraju pojavu šećerne bolesti, a nar može da doprinese gubitku telesne mase.
 
Štiti od infekcija: Nova istraživanja pokazuju da je nar, kao lek, efektan u suzbijanju gram negativnih bakterija. Mnog gram negativne bakterije poznate su po tome što su otporne na lekove.
 
Štiti od pojave Alchajmerove bolesti: Ovo voće može da saštiti ili uspori gubitak pamćenja.
 
Štiti od pojave osteoartritisa: Njegovi sastojci i kiseline koje sadrži pokazali su se lekovitim u lečenju ostaoartritisa.
Izvor: kurir.rs

Оставите одговор