Pošto se razlikuje od drugih citrusa, važno je da znate kako jesti pomelo voće. Meso ove voćke sastoji se od više delova, poput narandže i grejpfruta. Između njih nalaze se opne koje imaju gorak ukus, pa oni koji ne vole ovu aromu trebalo bi da ih uklone. Meso je slatko i sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
Da biste znali kako da ga jedete potrebno je da uradite sledeće:
- Odsecite gornji deo voćke, tako što nožem lagano zasečete koru. Pri tom pazite da „kapica“ bude isključivo deo kore, jer ne bi trebalo da oštetite unutrašnji deo ploda.
- Zasecite koru sa nekoliko vertikalnih linija, i to oko pola centimetra u dubinu. Povucite kriške ka napolje tako da se plod skroz „otvori“. Videćete unutrašnji deo koji je blage svetloružičaste boje.
- Uklonite koru u potpunosti. Ostaće meso koje je nešto manje veličine, obzirom da je kora debela, pa to ne treba da vas začudi.
4. Prepolovite voćku rukama. Nakon toga možete odvojiti sve delove, kao kad jedete pomorandžu.
5. Skinite membranu sa svakog dela. Ovo je preporučljivo za one koji ne vole gorak ukus. Jednostavno prstima oljuštite voćku i odstranite membranu, jer se ona lako skida sa mesa.
6. Uživajte u ukusu i blagodetima koje pomelo voće donosi.
Izvor: http://dijetamesecevemene.com/