Sezona je šljiva, prosto je nemoguće odoleti nekoj poslastici u koju se mešaju.
Samim tim počela je i sezona pita, džemova i naravno jedinstvenih knedli.
Kada biste pitali mamu, baku ili tetku da vam oda recept za knedle sigurno biste dobili odgovor: „brašno od oka da se ne lepi za prste“.
Za razluku od njih VERDE MERCATO vam nudi jednostavan, brz i lak recept za knedle sa šljivama.
Potrebni sastojci:
-
- 2 kutije minut pirea
- 800 ml vode
- 400 gr brašna
- 100 gr prezli
- 100 ml ulja
- 20 šljiva
- 2 jaja
- 4 kašike ulja
Priprema:
Pire preliti hladnom vodom pa pustiti da odstoji desetak minuta. Dodati brašno, jaja i 4 kašike ulja pa zamesiti testo. Testo podeliti na dvadesetak loptica. Svaku lopticu na dlanu istanjite. Na sredinu testa stavite šljivu pa čvrsto zatvorite testo i oblikujte lopticu. U nešto veću šerpu sipajte vodu sa malo soli i stavite na šporet da provri.
U ključalu vodu stavljajte jednu po jednu knedlu i pustite da se kuvaju desetak minuta. Dok se knedle kuvaju, u veći tiganj sipajte ulje, dodajte prezle i pustite da se lagano prži par minuta.
Kuvane knedle vadite u tiganj sa prezlama, uvaljajte ih dobro sa svih strana i vadite u posudu.
Naša preporuka je da ih jedete tople, posute šećerom. Uživajte!