Dilema: Crvena, žuta ili zelena paprika?

Dilema Crvena, žuta ili zelena paprika

Jeste li se ikada zapitali koja je razlika između crvene, žute i zelene paprike? Postoje velike razlike kada su ukus i zdravstvena svojstva u pitanju.

Zelene paprike se prve beru i zato su ove boje, bogate su hlorofilom, kalijumom i vitamininima A i C. Uglavnom su jeftinije i imaju gorčiji ukus.

Crvene paprike su potpuno zrele i imaju sladak ukus. Sadrže veliku količinu vitamina C, skoro jedan i po put veću od one u zelenim paprikama.

Žute paprike su u ovoj konkurenciji ipak najbolje. Savršene su jer se sakupljaju između zrelog i nezrelog stanja. Samim tim, količine vitamina i
nutrijenata su u njima malo veće od onih u zelenim, a malo manje od onih u crvenim paprikama. Veoma ukusne zlatne sredine, zrelog i nezrelog.

Bez obzira na to za koju se boju paprika odlučite, važno je da znate da je svaka izuzetno zdrava, i sadrži znatno viši nivo vitamina C od pomorandži!

Оставите одговор