Avokado vam pomaže da doživite stotu

Avokado vam pomaže da doživite stotu

Rešili ste da promenite način ishrane i u vaš jelovnik uvrstite nesvakidašnje namirnice? Vi želite promene, a mi smo drugačiji.

Naš predlog je Avokado. On je veoma hranljiv i u sebi sadrži široki spektar nutricijenata, među kojima je mnogo vitamina i minerala. Samo 100 grama Avokada sadrži vitamin K, vitamin C, Kalijum, vitamin B1, B2, B3, B5, B6, vitamin E, kao i male količine magnezijuma, gvožđa, cinka, fosfora i vitamina A. Mononezasićene masti (masne kiseline), kojima je avokado bogat, smanjuju nivo lošeg holesterola (LDL) i povećavaju nivo dobrog (HDL).

Pored dobrih masti, avokado ima puno različitih vitamina i minerala. Pre svega vitamine E, K i kompleks B vitamina. Takođe obiluje magnezijumom i kalijumom. Vlakna predstavljaju još jedan nutricijent kojim je avokado bogat. Korisna su zato što pomažu u gubljenju kilograma, redukuju nivo šećera u krvi, a sprečavaju i pojavu mnogih bolesti.

Sa plantaža Meksika pravo na naše rafove, uvek svež Avokado, spreman za vas. Poželite, poručite, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Оставите одговор